Markalar

 
Kurucu ekibimiz 2006 başından 2016 sonuna kadar geçen 11 yıllık süreçte, 1 OpenGL ES benzeri grafik arayüzü, 13 oyun motoru ve 26 oyun geliştirip yayınladı. Nitra, küçük ölçekli bir firma olmasına karşın, bugün kendi alanınında dünyanın en büyük know-how'ına sahip firmalarından bir tanesidir.
2016 yılının Ağustos ayında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Yönetmeliği'ni yayınlamasını takiben, KOSGEB tarafından Nitra'ya Türkiye'nin bu sektördeki ilk AR-GE desteği tahsis edildi. Bu destek kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi merkez kampüsü içerisinde yer alan Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde bir ofis firmaya ücretsiz olarak verildi. Oyunların motor yazılımı dahil tamamını geliştirmesi sebebiyle, Türkiye'de bu desteği almaya hak kazanan ilk oyun yazılım firması Nitra Oyun Yazılım Ltd. Şti. olmuştur.

 

 

 
AR-GE Yönetmeliği'nin 5. maddesi uyarınca, oyun yazılımlarını geliştirirken harici bir oyun motoru kullanılması durumunda ürün AR-GE projesi niteliğini kaybetmektedir. Ancak ülkemizde oyun motoru geliştirme konusunda tecrübeli çok az sayıda firma ve uzman bulunmaktadır. Teknoloji Geliştirme Merkezi içerisindeki yeni ofisine taşınan kurucu ekibimiz, ülkenin bu sorununu aşmakta yol gösterici olabilmek amacıyla üniversiteler ile işbirliğine giderek Gamelab İstanbul'un temelini attı.
KOSGEB'in İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi içerisinde ücretsiz olarak tahsis ettiği ofiste, Nitra yöneticileri ve 24 üniversite öğrencisinin katılımıyla kurulan Gamelab Istanbul, 13 Şubat 2017 günü Türkiye'nin en büyük mobil oyun yazılım ekibi olarak faaliyetine başladı.

 

 
Yazılım sektöründe kız öğrencilerin ve kadınların ağırlığının artırılması çalışmalarına katkı sağlayabilmek amacıyla, DEVGIRLS (Developer Girls – Geliştirici Kızlar) ismini taşıyan ve sadece kız öğrencilerden oluşan bir oyun geliştirme ekibi kurulmuştur.
DEVGIRLS ekibininin ilk kadrosu, Gamelab Istanbul ekibinde uzun dönem staj yapan kız öğrenciler ile Gamelab Istanbul tarafından verilen oyun programlama eğitimlerine katılan kız öğrencilerden oluşturuldu.
DEVGIRLS ekibinin kurulması ile birlikte, Gamelab Istanbul’un %90 erkek %10 kadın olan 36 kişilik geliştirici kadrosunun, 2017-2018 öğretim yılının bahar döneminde %50 erkek %50 kadın yapısına dönüştüğü bildirildi. Bu kadro yapısı, yazılımcılık gibi büyük oranda erkek egemenliği altında bulunan fakat önemi son derece artan bir sektörde, genç kızlarımızın aldıkları payın ciddi bir seviyeye yükseltildiğini gösteriyor. Gamelab Istanbul yetkilileri; kadro yapısındaki pozitif düzeltmenin ülkemizin geleceğine yönelik çok önemli bir adım olduğunu düşündüklerini, bu yapıyı önümüzdeki dönemlerde de korumayı hedeflediklerini ve DEVGIRLS ekibini üniversitelerde okuyan kız öğrencilere yönelik çağrılar açarak geliştirmeye devam edicektirler.