İlkokul Öğrencileri

İlkokul öğrencilerine verdiğimiz eğitimle geleceği bir adım öne taşıyoruz.

 

 

Ortaokul Öğrencileri 

Birçok ortaokul öğrencisine oyun programlama ve geliştirme imkanı sağlamaktayız.

 

  

Lise Öğrencileri 

Liseli öğrencilerimize verdiğimiz oyun programlama eğitimiyle gençlere yeni imkanlar tanıyoruz.

 

 Üniversite Ögrencileri 

Birçok üniversite öğrencisine eğitim vermekteyiz.

 


OYUN PROGRAMLAMAYA GİRİŞ EĞİTİMİ

     

Bu eğitim ile ortaokul ve lise öğrencilerine başlangıç seviyesinde oyun programlama eğitimi verilmektedir. Oyun Programlamaya Giriş Eğitimi’nin hedef kitlesi bilgisayar programlamayı bilmeyen ancak öğrenmeye meraklı ortaokul ve lise öğrencileridir. Hedef kitle üzerinde bugün kadar yürütülen çalışmalarda olumlu sonuçlar alınmıştır. Resmi öğretimde 11. sınıf öğrencilerine 1 yıl içerisinde (toplam 112 saatte) öğretilen bilgisayar programlama bilgisi, oyun programlamaya giriş eğitimi ile 6. sınıf öğrencilerine 72 saat içerisinde daha iyi seviyede öğretilebilmektedir. Bu başarının temel nedeni, düzenlenen eğitimde doğal öğrenme yönteminin kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Eğitimin ilk 2 gününde bilgisayar programlamanın temellerini teorik olarak öğrenen öğrenci, kalan 6 gün boyunca öğrendiklerini bir oyun programlarken kullanmak suretiyle içselleştirmektedir. Böylece Oyun Programlama Eğitimi sadece oyun programlamayı öğretmekle kalmamakta, aynı zamanda genel olarak bilgisayar programcılığını da öğretmektedir.
 

 

MOBİL OYUN GELİŞTİRME EĞİTİMİ

 

Bu eğitimde 2 boyutlu bir mobil oyunun başlangıçtan yayın aşamasına kadar nasıl geliştirildiği atölye çalışmaları ile öğretilmektedir. Programın amacı, katılımcılara günümüzün popüler alanlarından mobil oyunların nasıl geliştirildiğinin öğretilmesidir. Atölye çalışması ile, örnek bir oyunun sıfırdan yayın aşamasına kadar geliştirilmesi ve yayına çıkartılması amaçlanmaktadır. Atölye çalışması ile, bir mobil oyununun nasıl geliştirildiği öğretilir. Örnek oyunu katılımcının bizzat kendisi uygulamalı olarak geliştirir. Karşılaştığı tüm sorunlarla ile tek tek ilgilenilir. MOGE’DE bir oyun motoru kullanarak oyun geliştirilme öğretilmez. Oyun motoru katılımcının bizzat kendisine yazdırılır. MOGE katılımcının genel programcılık bilgisini bir üst seviyeye çıkartır.
 

İLERİ DÜZEY OYUN PROGRAMLAMA EĞİTİMİ

 

İleri Düzey Oyun Programlama Eğitimi'nde C++ dili kullanarak 3 boyutlu oyunun nasıl programlandığı ve geliştirildiği öğretilmektedir. MOGE Eğitimini başarıyla tamamlayan katılımcı ileri düzey oyun programlama eğitimine geçer. Android Studio ve C++ dili kullanarak 3b oyunun nasıl programlanacağı ve geliştirilebileceği öğretilmektedir. Gamelab Istanbul tarafından geliştirilmiş olan GlistEngine Oyun Motoru kullanılmaktadır. Eğitim başladığında sıfırdan bir proje açılır ve eğitim sonunda proje bitirilerek ürün çıkarılır.
Oyun Programlama kendine has karakteristik özellikleri olan özel bir uzmanlık alanıdır. Örneğin bazı oyunlarda işlemciye saniyede 200 trilyon adet işlem yaptırılmaktadır. Yüksek işlem miktarının sebep olduğu yavaşlama ve ısınma gibi sorunlar özel yazılımcılık teknikleri ile çözülmektedir. İleri Düzey Oyun Programlama Eğitiminde oyun motoru bizzat katılımcı tarafından geliştirilmesi sağlanmaktadır. Bu nedenle katılımcıya üst düzey programlama teknikleri öğretilmektedir. Eğitim sonunda katılımcının programcılık bilgisi en üst seviyeye çıkmaktadır. Bu çalışmalar katılımcılarımızın eğitim bitiminde iş hayatında karşılarına çıkabilecek her türlü uygulamanın üstesinden gelmesini sağlamaktadır.
 

 

BU EĞİTİMLERE NEDEN KATILMALIYIM ?

* Kendi alanında Türkiye’nin tek, dünyanın ise en güçlü eğitim programıdır.
* Bu eğitim programı ile, katılımcı üst kalitede mobil oyunlar geliştirebilecek ve yayınlayabilecek formasyona ulaştırılmaktadır. Bu nedenle, son derece güçlü ve kaliteli bir eğitim programı hazırlanmıştır.
* Genel olarak yazılım eğitimlerinde, geliştirici eğitimi tamamlandıktan sonra, eğitimde aldığı bilgileri kendi ürününü geliştirirken nasıl kullanılacağı konusunda zorluklarla karşılaşmaktadır. MOGE’de bilgi desteği eğitimden sonra da devam eder. Katılımcıya kendi ürününü geliştirmesi sırasında mentör danışman desteği verilir.
* Kendi ürününü geliştirip yayınlayan katılımcıya; hibe veren kurumlar, yayıncılar, yatırımcılar ve kuluçka merkezleri ile iletişime geçebilmesi için ayrıca mentör desteği verilir.
* Yurtdışında, yüksek gelirli ve nitelikli bir işe kolaylıkla girme imkanı yaratır.
* Yurtiçinde sadece oyun yazılım firmalarında değil tüm yazılım şirketlerinde çok daha kolay iş bulma imkanı sağlar.
* Düşük bir sermaye ile yüksek marka değeri potansiyeli olan bir girişim kurma fırsatını verir.
* TÜBİTAK, KOSGEB gibi destek programlarına uygun ürün geliştirmeyi öğretir.
* Eğitimlerimizin sonunda katılımcıya Gamelab Istanbul tarafından Mobil Oyun Geliştirme Uzmanı Sertifikası verilir.